OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Ümraniye'nin müstakil ilk imam hatip ortaokulu olarak 2012-2013 eğitim öğretim yılında açılmış olan okulumuz, Ümraniye İmam Hatip Ortaokulu adıyla faaliyete geçmiştir. Ümraniye Dudullu'da bulunan Ümraniye İmam Hatip Lisesiyle bilhassa merkezi sınavlarda isim benzerliği sebebiyle sıkça karıştırıldığı için görülen ihtiyaç üzerine eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde adı Ümraniye Merkez İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirilmiştir.

Okulumuzda 2018-2019 eğitim-öğretim yılı itibariyle 5. sınıflardan başlatılarak hafızlık sınıfları projesi faaliyete geçmiş olup bunu 2019-2020 eğitim-öğretim yılında yabancı dil ağırlıklı proje sınıfları takip etmiştir.

Ümraniye Merkez İmam Hatip Ortaokulu, açıldığı günden beri millî ve manevi değerlere saygılı; onların bilinç ve ruhuna sahip nesiller yetiştirme misyon ve vizyonuyla akademik başarıyı aynı potada bir araya getirme hedef ve gayesini gözeterek eğitim vermeyi sürdürmektedir.

Yayın: 24.06.2020 - Güncelleme: 24.06.2020 20:11 - Görüntülenme: 849