İSTANBUL / ÜMRANİYE - Ümraniye Merkez İmam Hatip Ortaokulu

Deprem eğitimi semineri,

Ümraniye Belediyesi sivil savunma biriminin sunumlarıyla okulumuzda öğrencilerimiz için deprem eğitim semineri gerçekleştirildi.

Mrt

Doğal afetlere hazırlık amacıyla okulumuzda, tüm personelimiz ve öğrencilerimizin katılımı ile deprem tatbikatı yapıldı.

Hazırlanan okul tahliye planına uygun bir şekilde öğrencilerimiz istenilen sürede tatbikatı gerçekleştirdi.

Mrt

Valilik Kupası ön elemesi sayılan Ümraniye Kaymakamlık Kros yarışları Millet Bahçesi parkurunda yapıldı.Okulumuz kros müsabakalarında iki takımla temsil edildi. Küçük Erkek ve Yıldız Erkek takımlarımız ve ferdi olarak dereceye giren öğrencilerimiz;

FERDİ

Küçük Erkek Katagorisi

1. Ömer Hamza YALÇIN            (Merkez İHO)
  2. Harun Yahya KORKMAZ         (Şehit Köksal Karmil O.O)
  3. Muhammet Enes YALÇIN      (Merkez İHO)

Yıldız Erkek Katagorisi

1. Muhammet Emin AKTAŞ  (Merkez İHO)
  2. Kaan ÜSTÜN                      (Yamevler O.O)
  3. Ali Efe GÜNGÖRMEZ         (Yamevler O.O)

TAKIM

Küçük Erkek Kros

1. Merkez İmam Hatip O.O
  2. Selçuk Ecza 50.Yıl O.O
  3. Şehit Köksal Karmil O.O

Yıldız Erkek Kros

1. Yamanevler O.O
  2. Merkez İmam Hatip O.O
  3. Mehmet Akif İnan O.O

Okulumuzda öğrencilerimiz arasında;

·         Kur'an-I Kerim'i güzel okuma yarışması,

·         Hadis yarışması,

·         Ezan okuma yarışması

·         Hafızlık yarışması

gibi çeşitli yarışmalar yapılarak, dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirildi.

Mrt

Öğretmenimiz Sümeyye DÜZENLİ rehberliğinde öğrencilerimiz tarafından yeşilay haftası etkinlikleri çerçevesinde, Dinkültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde "Zararlı Alışkanlıklardan Korunma" temalı tiyatro hazırlanarak derslerde icra edilmiştir.

Mrt

Müzik öğretmenimiz Hande SUCU rehberliğinde musiki çalışmalarımız devam ediyor.

Mrt

Mehmet Akif ERSOY'un "Zulmü Alkışlayamam, Zalimi Asla Sevemem" şiiri tüm öğrencilerimize ezberletildi. Oluşturulan jüri tarafından; ezber, diksiyon, tonlama, jest ve mimik, konuya hakimiyet ve sahneyi kullanma kriterleri esas alınarak yarışma yapıldı.

Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilerimiz ödülllendirildi.

Arapça Yarışmasında Birinci Olan Öğrencilerimiz Ödüllendirildi

Okul içinde düzenlenen Arapça etkinlik yarışmalarında birinci olan öğrencilerimiz okul müdürümüz Mehmet KAPICIOĞLU tarafından ödüllendirildi. Öğrencilerimizi tebrik eder, bölge finallerinde başarılar dileriz.

Mrt

Okulumuzda matematik olimpiyatları kapsamında bilgisayar sınavı yapıldı.

Mrt

Üst Öğrenim Kurumlarının Tanıtımı kapsamında, Ümraniye Saray Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne öğretmenlerimiz Murat ULU ve Nurcan KAPLAN rehberliğinde öğrencilerimizle birlikte bir ziyaret gerçekleştirdik.

Mrt

Matematik olimpiyatlarına katılacak öğrencilerimizi belirlemek için ilk etabı gerçekleştirdik.

Şbt

24 Şubat 2020 Pazartesi günü 11. Arapça Etkinlik Yarışmalarının okul içi basamağını gerçekleştirdik. Yarışmaya katılım sağlayan öğrencilerimize ve öğrencilerimizin hazırlanmasında emek veren öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Yarışma dereceleri okulda yapılacak olan törende duyurulacaktır.

Şbt

Yazarlarla buluşma günleri kapsamında bu hafta okulumuzda 2. kez öğrencilerimizi kıymetli bir yazarımızla daha buluşturduk.

Adem Gümüş, Edebiyat, Roman kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır.

Ebabillerin Ölümü Öldürdüğü Gece, Kuyudaki Züleyha yazarın eserlerindendir.

Şbt

Okulumuz 7. sınıf öğrecileri sabun atölyesini gezdiler. Sabunun yapılışı ile ilgili aşamaları yerinde görerek hem pratik hem de teorik bilgilerle döndüler.

Şbt

Tasarım, müzik, dil, fen, görsel, bilgisayar odaları öğrencilerimiz için hazırlandı.