Ara

16 Aralık pazartesi Ümraniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İnşaat Öğretmeni ve İş Sağlığı Uzmanı, Engin DÖNBEKÇİ tarafından okulumuz öğrencilerine "Karbonmonoksit Zehirlenmeleri" hakkında bilgilendirme semineri yapılmıştır.

Ara

Okulumuzda düzenlenen "Genç Sâdâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışması" ve "Hafızlık Yarışması"nda derece yapan öğrencilerimiz törende ödüllerini aldılar.

Hafızlık

1.Mehmet Akif YILBAŞI  (8/K)

2.Ömer TİRYAKİ            (7/H)

Kur'an-ı Kerim'i Güzel OKuma

1.Mürşide MERT              (8/A)

2.Hatice Kübra ACIYAN    (6/A)

3.Edanur REİS                 (7/A)

Ayrıca okulumuzu İlçemiz ve İstanbul'da yapılacak yarışmalarda temsil etmeye hak kazandılar.

Başarılar diliyoruz.

Ara

Üst öğrenim kurumlarını tanıtmak amacayla yaptığımız okul gezileri devam ediyor. Bu kapsamda 8. sınıf öğrencilerimize rehberlik servisimiz Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni yerinde tanıttı.

Ara

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımız tüm hızıyla devam ediyor. Aynı kapsamda Müzik öğretmenimiz nezaretinde Bendir kursumuz da öğrencilerimizin keyifle devam ettiği kurslarımızdan.

Ara

Okulumuz öğrencilerine TBM Projesi kapsamında "Sağlıklı Yaşam" ve "Verimli Ders Çalışma Yöntemleri" konulu rehberlik servisimiz tarafından seminerler yapılmıştır.

Ara

Bakanlığımız tarafından okullarımıza gönderilen bültenlerin Aralık/2019 sayısında bakanımız Sayın Ziya SELÇUK tarafından, velilerimize yönelik olarak önemli hatırlatmalarda bulunuldu.Öğrencilerimizin teknoloji kullanımından,uyku zamanına kadar önemli bilgilendirmelerin yapıldığı bültenler, 10 Aralık 2019 Salı günü itibariyle çocuklarımıza ulaştırıldı.

Ara

15 Temmuz gecesi Önceki adı Boğaz Köprüsü, Şuanda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olan yerde, O malum gecede yaralanıp gazilik mertebesine ulaşan, okulumuz öğrencilerinden Tuana Tekke'nin babası Turan Tekke ve ailesi, evinde Müdür Yardımıcımız Resul Güzel, Rehber Öğretmenimiz Nurcan Kaplan ve Sınıf Rehber Öğretmenimiz Nur Keleş Kahraman'tarafından evinde ziyaret edilmiştir.

Okul olarak Velimize/Gazimize, Millet ve Memleket için sergilediği duruştan dolayı şükranlarımızı sunar hayırlı ve sağlıklı bir ömür dileriz.

Ara

Okulumuz öğrencileri arasında yapılan "Hafızlık Yarışması" sonuçları belli oldu. Derece yapan öğrencilerimiz Ümraniye'de okulumuzu temsil etmeye hak kazandı. Başarılar diliyoruz.

1. Mehmet Akif YILBAŞI    8-K

2. Ömer TİRYAKİ              7-H

Kas

"Ben Öğretmen Olsaydım" anketi okulumuz öğrencilerine uygulandı. Yapılan değerlendirmede öğrenciler, öğretmenlerin dersleri daha eğlenceli işlemelerini ve arkadaş gibi olmalarını istemişlerdir. Ayrıca tüm öğrencilerin okul kurallarına uygun davranmaları gerektiğini ifade etmişlerdir.

Kas

Mesleki tatbikat çalışmaları kapsamında öğrencilerimize imamlık, müezzinlik gibi uygulamalar ile öğrencilerin mesleki bilgi ve becerileri kazanmaları için çalışmalara başladık. Cuma namazlarında öğrenciler müezzinlik konusunda beceri kazanmaları için görevlendirmeler yaptık.

Ara

Öğrencilerimiz arasında yapılan "Genç Bilaller Ezan Yarışması" sonuçları belli oldu.

1. Ahmet Hakan YILDIRIM          7-F

2. Sarıa OKLA                              8-J

3. Muhammet Emin AKTAŞ         8-J

Ara

Okulumuzda Tasarım ve Beceri Atölyesi öğrencilerimizin hizmetine sunuldu.

Ara

Okulumuz öğrencileri arasında Genç Sada "Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması" nın dereceleri belli oldu.

1. Mürşide MERT              8-A

2. Hatice Kübra ACIYAN   6-A

3. Edanur REİS                7-A

Ara

Oyun oynanmayan bir dünya nasıl olur? etkinliği kapsamında Yağ Satarım, Bal Satarım ve Mendil Kapmaca oyunları Türkçe dersi konusu (etkinliği) olarak okul bahçemizde yapıldı.

Kas

Rehberlik Servisimiz tarafından yapılan "Yaşam Pencerem" sınıf analizlerinden elde edilen bilgiler,

Okulumuzda;

* Anne-Babası ayrı olan öğrenci sayısı           27

* Öksüz-Yetim öğrenci sayısı                          13

* Özel Eğitim gereken öğrenci sayısı              14

Ayrıca maddi yetersizliği ve sürekli rahatsızlığı olan öğrenci sayıları tespit edilmiş olup bunlarla ilgili iş ve işlemlere başlanmıştır.